Facebook konkurranse regler for 2016

Facebooker en av de mest populære sosiale nettverkene i verden, og det tiltrekker seg millioner av brukere hver dag. For bedrifter og merkevarer er det en flott plattform for å nå ut til et bredt publikum og engasjere seg med kundene sine. Imidlertid er det viktig å overholde Facebook sine konkurranseregler for å sørge for at kampanjene dine er i tråd med retningslinjene.

Hold deg oppdatert på regelendringer

Facebook oppdaterer reglene for konkurranser jevnlig, så det er viktig å holde seg oppdatert på de nyeste retningslinjene. Ved å være klar over regelendringer kan du sikre at kampanjene dine oppfyller kravene satt av Facebook. Du kan sjekke Facebook sine egne ressurser og retningslinjer for alle oppdateringer.

Hovedregler for Facebook konkurranser i 2016:

 • Konkurranser må være i tråd med alle gjeldende lover og regelverk.
 • Konkurranser kan ikke administreres eller sponset av personlige profiler. Du må bruke en bedriftsside (Facebook-side) eller en app for å kjøre en konkurranse.
 • Du kan ikke be brukere dele eller tagge seg selv i innlegg for å delta i konkurransen.
 • Konkurranser bør ikke kreve at brukerne laster opp personlig informasjon eller sensitive data.
 • Facebook kan ikke være ansvarlig for kampanjene dine.

Oppdater bedriftssiden din

Før du starter en konkurranse, må du sørge for at bedriftssiden din er oppdatert med riktig informasjon. Dette inkluderer kontaktinformasjon, beskrivelse av tjenestene dine og eventuelle andre relevante detaljer. En oppdatert side bidrar til å skape tillit hos målgruppen din.

Hvordan administrere en konkurranse på Facebook

Når du har oppdatert bedriftssiden din og er klar til å administrere en konkurranse, kan du følge disse trinnene:

 1. Bestem formatet og typen av konkurranse du ønsker å kjøre. For eksempel kan du be brukerne om å like, kommentere eller dele et innlegg.
 2. Opprett et innlegg på bedriftssiden din som inneholder konkurranseregler og hva brukerne må gjøre for å delta.
 3. Promoter innlegget ved å bruke annonseringsverktøyene tilgjengelig på Facebook.
 4. Overvåk kampanjen din og engasjer deg med deltakerne ved å svare på kommentarer og spørsmål.
 5. Trekke en vinner ved å bruke en objektiv metode som for eksempel en tilfeldig trekning.
 6. Kommuniser med vinneren og offentliggjør resultatet av konkurransen.

Oppsummering

Facebook konkurranser er en flott måte å engasjere seg med publikum og bygge merkevarebevissthet. Ved å følge Facebook sine konkurranseregler kan du sikre at kampanjene dine oppfyller kravene og gir positive resultater. Hold deg oppdatert på regelendringer, oppdater bedriftssiden din, og administrer konkurranseprosessen nøye for å maksimere effekten av kampanjene dine.

Ofte stillede spørgsmål

Hva er de viktigste reglene for Facebook-konkurranser i 2016?

De viktigste reglene for Facebook-konkurranser i 2016 inkluderer å følge Facebooks retningslinjer for promotering samt sikre at konkurransen er tydelig og rettferdig. Det er viktig å unngå å be folk om å tagge seg selv eller sine venner for å kunne delta, og å ikke oppfordre til deling av konkurransen som en måte å delta på.

Kan jeg kreve at deltakerne deler konkurransen for å kunne delta?

Nei, det er ikke tillatt å kreve at deltakerne deler konkurransen som en betingelse for å kunne delta. Det er viktig å la deltakerne få lov til å velge om de ønsker å dele konkurransen eller ikke.

Hvordan kan jeg reklamere for en Facebook-konkurranse?

Du kan reklamere for en Facebook-konkurranse ved å opprette en Facebook-annonse eller ved å dele konkurransen på din egen Facebook-side og oppmuntre til engasjement fra følgere og fans. Husk å overholde Facebooks retningslinjer for promotering og ikke bryte noen av reglene for konkurransen.

Er det viktig å opprette tydelige regler for en Facebook-konkurranse?

Ja, det er viktig å opprette tydelige regler for en Facebook-konkurranse slik at deltakerne vet hva som forventes av dem og hvilke forutsetninger og betingelser som gjelder. Tydelige regler bidrar til å skape tillit og unngå misforståelser eller konflikter under konkurransen.

Må jeg betale skatt av premiene i en Facebook-konkurranse?

Ja, dersom premiene har en verdi og overskrider en viss grense, kan det være nødvendig å betale skatt av dem. Det anbefales å kontakte en skatteekspert eller lignende for å få mer informasjon om skatteregler knyttet til premiene du ønsker å tilby.

Kan jeg bruke Facebooks funksjoner som “liker” og “deler” som en del av konkurransen?

Ja, du kan oppfordre deltakerne til å like eller dele innholdet ditt, men du kan ikke kreve at de gjør det som en betingelse for å kunne delta. Det er viktig å være oppmerksom på at Facebook har klare retningslinjer for promotering, og at du må følge disse for å unngå problemer.

Hvilke begrensninger er det for å kjøre en konkurranse på Facebook?

En av begrensningene for å kjøre en konkurranse på Facebook er at du ikke kan bruke personlige profiler til å administrere eller promotere konkurransen. Du må opprette en bedriftsside eller bruk en tredjeparts applikasjon som er godkjent av Facebook for å kunne gjennomføre konkurransen.

Kan jeg bruke bilder og videoer i en Facebook-konkurranse?

Ja, du kan bruke bilder og videoer i en Facebook-konkurranse for å gjøre den mer engasjerende og attraktiv for deltakerne. Sørg for å ha de nødvendige rettighetene til bildene og videoene du bruker, og respekter også personvernet til deltakerne.

Hva er de vanligste feilene å unngå når man kjører en Facebook-konkurranse?

De vanligste feilene å unngå når man kjører en Facebook-konkurranse inkluderer å bryte Facebooks retningslinjer for promotering, kreve deling av konkurransen som en betingelse for å delta og ikke opplyse om betingelsene og reglene for konkurransen tydelig nok. Det er viktig å gjøre grundig research og sette seg inn i reglene og retningslinjene før man kjører en konkurranser for å unngå problematikk.

Hvilke typer premie kan jeg tilby i en Facebook-konkurranse?

Du kan tilby forskjellige typer premier i en Facebook-konkurranse, for eksempel produkter eller tjenester fra din bedrift, rabattkoder, gratis abonnementer eller opplevelser som reiser eller arrangementer. Premiene skal være i tråd med hensikten og målgruppen for konkurransen, og det er viktig å sikre at premiene er klart beskrevet og kan leveres til vinnerne.

Artiklen Facebook konkurranse regler for 2016 har i gennemsnit fået 3.1 stjerner baseret på 33 anmeldelser